logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een tiener verstopte zich in de kast toen hij een inbreker hoorde. Toen hoorde hij een ijzingwekkend geluid.

Weinig dingen zijn indrukwekkender dan de loyaliteit en moed van honden. Het verhaal van Rex is het zoveelste bewijs dat honden nergens voor terugdeinzen om hun geliefde mensen te beschermen. Hier kwam de 16-jarige Javier Mercado uit Washington achter toen hij op een noodlottige dag alleen thuis was met zijn hond Rex.

Deze hond is pas 2 jaar oud maar weet al wat moed en plichtgevoel zijn. De herder hoorde een inbreker en begon luid te blaffen om Javier te waarschuwen. Alleen hierdoor kon de jongen zich op tijd verstoppen in de kast in zijn kamer op de 2e verdieping. Daarvandaan belde hij naar de politie en in de tussentijd deed de hond wat hij kon om de inbreker niet in de buurt van zijn geliefde baasje te laten komen. Dit kostte hem bijna het leven.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Toen de herdershond zag dat de inbreker aanstalten maakte om naar boven te gaan, rende hij naar beneden en stortte zich op hem. Hij wist dat hij zijn baasje moest beschermen... Helaas had de man een wapen, waarmee hij drie keer op de hond schoot: in zijn nek en poten. Javier hoorde na ieder schot een ijzingwekkend jankgeluid van pijn van zijn hond. Kort na deze schoten hoorde hij sirenes en vluchtte de misdadiger het huis uit.

Javier vertelt: "Als mijn hond er niet was geweest, had de inbreker me vast gevonden en beschoten of zelfs vermoord".

De dappere hond werd direct naar een dierenarts gebracht maar hij was in kritieke toestand. Hij onderging een operatie en is nu langzaam herstellende. Zijn jonge baasje en zijn moeder Julia waken dagelijks aan zij zijde en tellen de dagen af tot hij weer mee naar huis mag. Hij is hun held.

Deel het verhaal van deze familie en hun moedige hond. Dit zal hen over de streep trekken om ook zo'n engel in huis te nemen...

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x