logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Ouders huilen om hun 12-jarige zoon. Hij is overleden ten gevolge van pesterijen op school.

De jeugd en schooltijd zouden alleen geassocieerd mogen worden met vreugde, zorgeloosheid, interessante lessen en een leven vol onschuldige bezigheden. Zo was het helaas niet in het geval van de 12-jarige Andrew Leach. Op 6 maart 2018 beroofde hij zich van het leven door zich op te hangen in de garage. Hij werd gevonden door zijn broer van 16. Hoe heeft het zover kunnen komen en kon dit niet worden voorkomen?!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

De ouders van de overleden jongen, Matt en Cheryl Hudson, vertellen dat ze meermaals melding bij de school hadden gemaakt van het feit dat andere kinderen hun Andrew bang maakten. Hij werd lelijk, dik en nutteloos genoemd, en dan slaan we de scheldwoorden maar even over die hem ten deel vielen toen in de klas het vermoeden was gerezen dat hij biseksueel was.

Andrew ging naar school in Southaven (V.S.) maar had een hekel om er naartoe te gaan. Hij werd er zelfs door leeftijdsgenoten met de dood bedreigd! Helaas konden de directie en de leerkrachten Andrew, die overal achtervolgd werd, niet helpen. Hij durfde niet eens meer naar de wc. Op 6 maart kon Andrew het psychisch allemaal niet meer aan... Hij hing zich op en liet een afscheidsbrief achter voor zijn ouders.

Op de volgende pagina lees je wat voor een jongen Andrew was en hoe je zo'n tragedie kunt voorkomen. Ook Andrews familie heeft het niet goed gedaan. Pesten mag je niet bagatelliseren.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x