logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Toen ouders hun zoontje van 4 vroegen of hij zijn broertjes wilde helpen door beenmerg te doneren, stelde hij slechts één vraag.

Broers en zussen zijn goud waard. Dit geldt ook voor de tweelingen Santino en Giovanni. De jongens hebben een ouder broertje van 4 dat hun leven heeft gered. De moeder van de broers, Robin Lynn, begint hun verhaal als volgt:

"Mijn verloofde en ik hebben twee oudere zoons, Dominica (9) en Michael (4). In december zijn tot onze vreugde tegelijk twee broertjes ter wereld gekomen. De tweelingen Santino en Giovanni zijn te vroeg geboren, namelijk in de 33e week van de zwangerschap. Ze hebben 5 weken doorgebracht op de intensive care. Vervolgens zijn ze 10 dagen thuis geweest maar moesten toen weer terug naar het ziekenhuis. Er is bij hen een chronische granulomateuze ziekte vastgesteld, een immuunziekte waardoor zelfs de kleinste infecties niet door het afweersysteem kunnen worden tegengehouden. Hun enige kans op een normaal leven was een beenmergtransplantatie".

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Onderzoek wees uit dat Michael de ideale donor was dus vroegen zijn ouders hem of hij zijn broertjes wilde helpen. Ze legden hem de hele procedure uit inclusief gebruik van een lange naald. De vierjarige vroeg alleen of dit Santina en Giovanni zeker zou redden. Toen hij die garantie had gekregen, ging hij meteen akkoord.

De ouders verblijven nu in het kinderziekenhuis in Philadelphia, waar de tweelingen een chemokuur ondergaan. 8 maart 2018 wordt de datum die hun leven verandert. Dan krijgen de jongens beenmerg van hun oudere broertje, hun eigen superheld.

Dit is het delen waard.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x