logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een vrouw ontdekte een gevaarlijk detail tijdens de controle van twee tieners op het vliegveld en schakelde meteen de politie in.

Logisch dat op vliegvelden extra strenge veiligheidsmaatregelen van kracht zijn maar soms gaan medewerkers routinematig te werk en zijn ze niet beducht op vreemde situaties. Gelukkig niet Denice Miracle, een personeelslid op een Amerikaans vliegveld met vele jaren ervaring.

Denice controleerde de reisdocumenten toen haar aandacht werd getrokken door twee tienermeisjes. De een was 15 en de ander 17 en beiden toonden ze trots een duur ticket naar New York in de eerste klas, maar... ze hadden geen identiteitsbewijzen bij zich. Ze hadden nog nooit gevlogen en dachten dat een ticket genoeg was. Ze werden ook niet begeleid door een volwassene. Verder viel Denise op dat de meisjes alleen een vlug ingepakte rugzak bij zich hadden, alsof ze van huis waren ontsnapt. Voor de zekerheid informeerde ze de politie over deze eigenaardige situatie. Misschien dat ze niet hun leven redde maar ze heeft de meisjes in ieder geval behoed voor traumatische ervaringen die nog jarenlang voelbaar zouden zijn.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

De politie stelde vast dat de tickets via internet waren gekocht, maar op een achternaam stonden die geen connecties had met familie van de meisjes. De minderjarigen bekenden dat ze contact hadden gehad met een zekere onbekende man die ze hadden leren kennen op een sociaal netwerk voor tieners. Hij had ze beloofd te helpen om naar New York te komen waar ze een carrière konden beginnen als modellen en konden optreden in videoclips. De ouders van de meisjes wisten niets van deze plannen af.

De meisjes waren niet verontrust dat de man ondanks de garantie dat ze na een paar dagen naar huis zouden terugkeren, hen geen tickets voor de terugreis had gekocht. Als de meisjes hadden geweten dat ze een paspoort moesten meenemen, waren ze slachtoffer geworden van mensenhandel. Ondanks bevestiging van de politie dat het zo zou zijn afgelopen, herhaalden de meisjes dat ze dit nooit zouden toestaan. Alsof ontvoerders van plan waren om naar hun mening te vragen...

Helaas is de man die de tickets heeft gekocht spoorloos.

Maak je kinderen bewust! Zorg dat ze nooit verleid raken door iemand die hen gratis tickets geeft of een professionele fotosessie belooft. Deel dit artikel.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x