logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Altijd wanneer er een griepepidemie was, kookten onze oma's laurierblad met suiker. Jaren later is dit recept nog steeds goud waard.

Griep is niet uit te roeien en steeds meer mensen krijgen te maken met onaangename en soms zelfs gevaarlijke gevolgen. Zij die helemaal genoeg hebben van de ziekte en alles al hebben geprobeerd, moeten deze methode van oma beslist uitproberen. Deze zelfgemaakte remedie is gebaseerd op de gezonde eigenschappen van laurierblad.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Laurierblad heeft een krachtige geur. Weinig mensen weten echter dat het ook ontstekingsremmend is en in medicijnen wordt gebruikt in gemalen vorm of als etherische olie.

Onze oma's kenden de eigenschappen van laurier maar al te goed en maakten bij griep of stevige verkoudheid een huisgemaakt medicijn op basis van deze plant. Hieronder lees je hoe:

Begiet 10 blaadjes met 70% alcohol en laat een dag weken. Giet het geheel vervolgens bij een halve liter olijfolie en warm het mengsel licht op, zonder dat het gaat koken! Zodra de vloeibare zalf af is gekoeld, smeren we de pijnlijke plekken er een paar keer per dag mee in.

Dat is de ene manier, maar er is ook een variant met suiker. Lees verder!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x