logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Als je kind waterpokken heeft, geef hem dan NOOIT dit middel tegen de koorts.

Er zijn enkele besmettelijke ziektes die bijna ieder kind een keer krijgt. Een voorbeeld is waterpokken, dat helaas vaak niet serieus genomen wordt door de dokter. Zo ook in het geval van de zoon van Hayley Lyons.

Een jonge moeder uit het Engelse Warrington ging met haar paar jaar oude Lewis naar de dokter omdat de jonge hoge koorts had. De dokter schreef ibuprofen voor om de temperatuur te verlagen en de 'verkoudheid' te bestrijden, maar de volgende dag bleek al dat Lewis' toestand alleen maar was verslechterd. Er kwam ook een vreemde uitslag op zijn huid die hen deed denken aan het kind van vrienden die waterpokken had gehad. Ze werden zenuwachtig en gingen voor de zekerheid naar het ziekenhuis. Daar hadden ze niet veel langer mee moeten wachten!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Hayley waarschuwde andere ouders via Facebook:

"Vier verschillende dokters schreven Lewis hetzelfde medicijn voor: ibuprofen. Dit is een ontstekingsremmer, die dus reageerde met de waterpokken die mijn zoon had, waardoor de huidveranderingen nog agressiever werden.

Toen we eindelijk in het ziekenhuis in Alderhey kwamen (we hadden geen keus omdat onze lokale artsen hem steeds weer naar huis stuurden omdat het SLECHTS waterpokken waren), wisten we al dat er iets flink mis was met zijn lichaam. En inderdaad, door de combinatie van het medicijn en waterpokken had bloedvergiftiging plaatsgevonden. Alleen dankzij onze intuïtie en vervolgens de hulp van specialisten is Lewis weer beter".

De moeder van het jongetje herhaalt de woorden van de dokters die haar zoontje hebben geholpen, dat je koorts bij kinderen alleen mag genezen met medicijnen die paracetamol bevatten. Op verpakkingen van medicijnen met ibuprofen staat ook dat het niet toegestaan is bij waterpokken. In Lewis' geval wist nog niemand dat hij besmet was maar er is geen garantie dat dit verhaal zich niet nog eens herhaalt. Laten we daarom geen risico nemen!

Deel dit artikel met andere ouders!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x