logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Onderzoekers zijn eensgezind: gebruik van deze schoonmaakmiddelen kan leiden tot longziektes.

Schoonmaken kan misschien therapeutisch werken, helpen te kalmeren, slechte energie kwijt te raken en een prettig resultaat geven, maar laten we eerlijk zijn: wie staat er graag op zaterdagochtend op na een drukke werkweek om met een mop in de weer te gaan? Noorse wetenschappers stellen zelfs dat het ongezond is! Volgens hen kun je beter minder vaak schoonmaken. Ze voeren keiharde gegevens aan.

Wetenschappers van de Universiteit van Bergen hebben in het prestigieuze "American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine" resultaten van hun laatste onderzoeken gepubliceerd, waaruit duidelijk blijkt dat wie weinig schoonmaakt langer gezond blijft. Dit is bewezen door een onderzoek met wel 6000 personen! De conclusies zijn schokkend...

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Mensen die bijna elke dag schoonmaakmiddelen gebruiken, krijgen later ernstige longklachten. Wie zeer gesteld is op properheid of professioneel schoonmaakt, heeft na 20 jaar dezelfde longen als iemand die een pakje sigaretten per dag heeft gerookt!

Professor Cecile Svanes, een van de onderzoekers, legt uit:

"Wij denken dat chemicaliën in schoonmaakmiddelen longziektes kunnen aanwakkeren omdat onze luchtwegen iedere dag licht worden aangetast".

Regelmatige inhalatie van schoonmaakmiddelen vergroot het risico op astma met wel 43%! Dat is nog niet alles... Lees verder en je zult straks met een schoon geweten een wandeling maken in plaats van meubels afstoffen.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x