logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Er was geen donor voor hun dochtertje... Ze deelden deze aangrijpende foto's met de rest van de wereld om mensen aan te grijpen.

Orgaandonatie is voor veel mensen nog steeds controversieel maar steeds meer mensen stellen hun lichaam ter beschikking na hun overlijden... Helaas was er geen hart voor de kleine Adalynn Grace Roger. Dagelijks overlijden er honderden mensen door ongelukken en ziektes. Deze honderden kunnen andere helpen. Je hoeft alleen maar akkoord te gaan met orgaandonatie. Helaas was er geen donor voor deze tweejarige.

Het meisje werd geboren als jongste van drie kinderen van Justina en Kristi uit Arlington, Kentucky. Helaas onderging Adalynn al twee dagen na haar geboorte een operatie. Ze kwam ter wereld met de zeldzame ziekte HLHS.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Deze aangeboren hartafwijking betekent dat de linker hartkamer niet goed werkt en bij een pasgeborene tevens de aorta. Ondanks deze ernstige ziekte was Adalynn een gelukkig en immer vrolijk kind. Haar broertjes waren dol op haar en waren er dan ook het meest kapot van toen ze plots terug moest naar het ziekenhuis...

Adalynn vocht de eerste maanden van haar leven om niet door een slangetje te hoeven eten. Ze won die strijd en iedereen had goede hoop. Helaas stopte haar hart na een jaar onverwacht met werken. Ze had direct orgaantransplantatie nodig maar er was geen donor... In plaats daarvan gaven ze haar een mechanische pomp die haar hart hielp met kloppen. Dat was genoeg om een jaar in leven te blijven... Lees verder.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x