logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Toen hun zoon bloed begon te braken, wisten ze niet dat dit kwam doordat hij een gevaarlijk voorwerp had ingeslikt.

Ieder jaar belanden er in de Verenigde Staten ongeveer vierduizend kinderen op de intensive care na het inslikken van een platte lithium-ion-batterij. Dit hoeft helemaal niet te duiden op laksheid van de ouders; een kort moment van onoplettendheid is genoeg voor het nieuwsgierige kind om zijn speeltje of de afstandbediening open te maken, met alle gevolgen van dien. Helaas hadden Michael en Karla Rauch niet gemerkt dat hun zoon een gevaarlijk voorwerp had ingeslikt. Ze werden pas ongerust toen hij hoge koorts kreeg, dus gingen ze naar de dokter, die aan gewone griep dacht. De familie keerde terug naar huis maar een paar dagen later zaten ze op de intensive care: Emmett gaf bloed over.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

De artsen verrichten een volledig onderzoek en een scan vond het batterijtje in zijn lichaam. Karla en haar man waren geschrokken maar ook gegeneerd en woedend op zichzelf voor de onoplettendheid. Ze konden zich herinneren dat Emmett een paar dagen eerder met de afstandsbediening van de dvd-speler had gespeeld. Toen moest het gebeurd zijn.

De complicaties ten gevolge van het inslikken waren vreselijk!

De 1 jaar oude Emmett had een verbrande slokdarm en luchtpijp en kapotte stembanden. Ook zijn maagwand was beschadigd. De artsen moesten hem in kunstmatig coma brengen dat bijna 6 maanden duurde... In de tussentijd onderging hij vele operaties, en dat was pas het begin van de strijd om weer gezond te worden, die nooit helemaal zal worden gewonnen. Lees verder.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x