logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Deze hond werd vastgehouden in een stal en was uitgehongerd. Toen vrijwilligers haar te eten gaven, stortte ze zich op het voedsel alsof ze in jaren niks had binnengekregen.

We hebben gehoord over een teefje dat gered werd door vrijwilligers en weggehaald bij haar 'baasjes', die haar onder vreselijke omstandigheden vasthielden. Gelukkig zijn er ook veel goede mensen op aarde. Lees het verhaal van Princesska. Je kunt haar helpen door te doneren en dit artikel te delen.

"Toen we haar vrij lieten, stortte ze zich op een pan vol brood. Je kon haar botten door haar vel heen zien steken. Haar vacht was helemaal vies. Met de staart tussen de poten en bevend van angst en de harde winter. Waar waren haar verzorgers? Lekker warm in huis.

- Heeft u een hond genomen zodat hij in een stal kan slapen?
- Waar moet ik hem anders houden?
- Nou, wat dacht u van in huis?
- Nee toch!
- Waarom?
- Daar doe ik niet aan.

Het baasje doet ook niet aan empathie. Ze werd totaal niet geraakt door drie jaar de aanblik van een verwaarloosde, uitgemergelde hond."

Vrijwilligers namen de hond mee en brachten haar direct naar een dierenarts. Ze woog 5,5 kg waar een normale beagle rond de 10 kg is. Ze zat vol met vlooien en huidschilfers. Ze schraapten er wat af voor onderzoek. Ze was nog nooit ontwormd of ingeënt. 's Avonds werd ze gewassen met speciale shampoo die we van de dierenarts hadden meegekregen.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

In de stal stonden alleen maar vieze lege kommen, oude voerverpakkingen en bierblikjes. Ze had drie jaar lang op beton geslapen. Ze kreeg niet eens wat stro. In plaats daarvan lagen er kabels, stenen, bouwmateriaal en een gasfles. Het "baasje" gaf alleen uit "goedheid" wat brood, dat overigens in een pan buiten stond, aan de andere kant van de deur.

Steun haar financieel zodat ze naar de dierenarts kan voor onderzoeken en in een hondenhotel kan blijven. Ze heeft goede kwaliteit voeding nodig en moet ook zo snel mogelijk worden ontwormd, ingeënt en gesteriliseerd. Meer over de inzamelactie voor Princesska lees je op de website: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/princesska

Bekijk het korte filmpje en lees het verhaal van deze ongelukkige hond die zo werd gekwetst door de mens:

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x