logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een 19-jarige jongen begon zijn vriendin te martelen. Hij wilde niet meer dat ze zou leven. Toen redde een slimme actie haar leven.

Mensen die anderen terroriseren en slaan moeten zo snel mogelijk worden geïsoleerd van de maatschappij en worden veroordeeld. Er bestaat nooit een goede aanleiding tot dit soort gedrag. Helaas komt het vaak voor dat mannen hun fysieke kracht misbruiken tegen vrouwen.
In de ergste gevallen komt het zelfs tot moord. De lokale politie komt vaak pas in actie als het al te laat is. Helaas zijn sommige vrouwen dermate sterk dat ze hun leven kunnen redden en zo de dood ontlopen.

Kelsie Skillen, een vrouw van 19 uit Glasgow kreeg te maken met geweld van de kant van haar vriend, de eveneens 19-jarige James McCourt. Kelsie had geen idee dat haar vriend sadistische neigingen had totdat ze die aan den lijve ervoer, toen James haar in huis opsloot en 4 uur lang martelde.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Het is niet duidelijk of eerder gedrag van James erop wees dat hij geneigd was tot geweld. Vaak kun je bij dit soort mannen tekenen ontdekken die hierop duiden. Zulke types hebben vaak de volledige controle over hun partner nodig. Ze zijn bijvoorbeeld in staat om hun vrouw te vertellen hoe ze zich moet kleden of met wie ze af mag spreken. Soms geven ze straffen voor dingen als te laat komen. Vaak zijn deze mannen in werkelijkheid lafaards die hun onzekerheid afreageren op hun vrouwen.

Zelfs wanneer je hart je zegt dat de jongen waarmee je bent geweldig is, is het nuttig om te luisteren naar je familie en vrienden. In een pathologische relatie hebben we vaak geen gezonde kijk, die anderen ons wel kunnen bieden.
In Kelsies geval begon het allemaal nogal onschuldig. Op de betreffende avond was James al geïrriteerd toen hij thuiskwam. Vervolgens gaf hij haar de schuld dat ze zijn jas was vergeten en begon te schreeuwen. Toen ze hem geen sigaret wilde geven, werd hij razend. Kelsie herinnert zich: "Hij zei dat alles mijn schuld was, dat ik zijn jas was vergeten. Toen viel hij me aan".
Op de volgende pagina lees je op welke manier Kelsie aan deze tragedie is ontsnapt.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x