logo Dingen die er toe doen. Deelze!

We hebben medelijden met kinderen die alleen een vader en geen papa hebben.

4. Een vader is niet het idool van zijn kind maar een papa wel

Een vader realiseert zich vaak niet dat hij een voorbeeldfunctie heeft voor zijn kind, hetgeen voor papa's juist heel belangrijk is. De laatste van de twee doet dan ook altijd zijn best om een optimaal voorbeeld te zijn en wordt soms zelfs zijn idool, wat aanvankelijk heel grappig kan zijn. Een kind probeert bijvoorbeeld identiek in slaap te vallen of bepaalde gesticulaties te imiteren.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

5. Een vader oordeelt van tevoren als een rechter terwijl een papa gewoon begrijpt

Veel vaders bekritiseren het gedrag van hun kinderen en denken niet aan de oorzaken... Een papa denkt wel twee keer na voor hij iets zegt, zodat hij het kind niet kwetst. Hij weet dat zijn woorden enorme kracht hebben. Daarom probeert hij het kind te begrijpen, te luisteren en dan pas te reageren.

6. Een vader kan zijn kind afwijzen; een papa accepteert het

Veel vaders nemen geen verantwoordelijkheid voor hun kind, om nog maar te zwijgen van het tonen van liefde of betrokkenheid. Soms wil een vader zijn nakomeling niet eens kennen... Een echte papa accepteert zijn kind, wil weten hoe het zich ontwikkelt en neemt graag deel aan de karaktervorming van het kleine mens.

Opdat zoveel mogelijk vaders ook echte papa's worden!

Dit artikel is zeker het delen waard via Facebook.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x