logo Dingen die er toe doen. Deelze!

We hebben medelijden met kinderen die alleen een vader en geen papa hebben.

Vader en papa zijn geen synoniemen... Deze twee begrippen dienen elkaar aan te vullen. De eerste man in het leven van een kind moet hem de belangrijkste dingen geven zoals liefde, zorg, veiligheid, veel vreugde en waardering. Helaas kan niet elke vader dit realiseren. Tussen vaders en papa's bestaan grote verschillen, 6 om precies te zijn!

1. Een vader heeft te maken met biologie en een papa met emoties

Een vader is iemand die zijn genen doorgeeft om nieuw leven te creëren. Helaas geloven veel manen dat hun taak hiermee volbracht is of voelen totaal geen verantwoordelijkheid voor hun kind. Je hoeft dan ook geen biologische vader te zijn om een geweldige papa te worden. Voor het laatste is veel tijd voor het kind, gevoelens en zorgzaamheid nodig. Papa's werken aan het emotionele contact met hun kind.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

2. Een vader kan afwezig zijn, een papa is altijd vlakbij

Natuurlijk moet er geld verdiend worden voor het levensonderhoud van de familie, maar toch doet een echte papa zijn best om zoveel mogelijk aanwezig te zijn in het leven van zijn kind. Hij is voortdurend betrokken bij de problemen van de kleine, staat hem of haar bij in belangrijke moment en probeert altijd tijd vrij te maken voor gezamenlijk vermaak. In tegenstelling tot papa's denken vaders dat financiële verantwoordelijkheid al mooi zat is.

3. Een vader wil praten op zijn eigen niveau en een papa spreekt de taal van het kind

Een vader heeft het moeilijk als zijn kind zich als... een kind gedraagt. Een papa weet echter dat er niets beters is dan het creëren van een gemeenschappelijke taal met het kind, gebaseerd op grote gevoelens en veel plezier... Papa's kijken altijd of hun kind hen wel begrijpt terwijl een vader instructies geeft en boos wordt als de kleine iets fout doet.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x