logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Ze vroeg een tiener met Downsyndroom mee naar het bal omdat niemand met hem wilde gaan. Wat er vlak voor het feest gebeurde, was een totale verrassing voor haar!

De nu 18-jarige Daniel Rivas is een normale tiener die graag afspreekt met vrienden om te dansen. Het enige probleem is het feit dat hij Downsyndroom heeft, waardoor veel leeftijdsgenoten hem al bij voorbaat de rug toekeren. Daniel kwam hier op harde wijze achter toen een van zijn vriendinnen hem meevroeg naar het schoolbal. In plaats van netjes te bedanken en vriendelijk af te wijzen, reageerde ze op onaangename wijze... Gelukkig was er iemand die belangeloos de avond redde en zelfs Daniels leven totaal veranderde...

Toen een vriendin uit zijn klas, Kylie Fronius, hoorde dat een ander meisje Daniel slecht had behandeld, aarzelde ze niet. Ze ging naar de jongen toe en vroeg of hij soms met haar naar het bal wilde. De vreugdevolle glans in Daniels ogen sprak voor zich. En dat was nog niet het einde van de verrassingen...

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Iemand van school had de lokale televisie op de hoogte gebracht van het voorval. Journalisten van Fox5 besloten het prachtige initiatief van Kylie in de publiciteit te brengen. Ze zei in een interview:

"Ik geloof niet dat kinderen met downsyndroom anders zijn. Ze zijn net als wij maar leren gewoon anders".

Kylie en Daniel wachtte een grote verrassing: de televisie sponsorde hen een luxe rit met een Rolls-Royce, die hen naar het bal bracht, en naar een mooi restaurant, waar ze samen met Daniels moeder heerlijk hebben gegeten bij kaarslicht. Daarna pas vertrok het jonge paar naar het bal, en dat is nog steeds niet het einde van dit verhaal... :)

Kylie, Daniel en hun familie kregen van de televisie een reis naar Disneyland cadeau! Bovendien bleken er mensen Daniel een studiebeurs te willen geven. Dankzij motorvoertuigenbedrijf United Nissan kan Daniel nu een opleiding beginnen voor zijn gedroomde beroep: kok.

Karma komt altijd terug...

Deel dit inspirerende verhaal.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x