logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een 2-jarige met downsyndroom kan nauwelijks praten, maar wanneer zijn zusje begint te zingen, gebeurt er een heus wonder!

Kinderen met downsyndroom zijn ontzettend lief, grappig en schattig maar hebben ook veel meer problemen dat leeftijdsgenoten zonder het extra 21e chromosoom. Amanda Grey, de moeder van de tweejarige, is zich maar al te goed bewust van de problemen. Waar haar vier eerste kinderen zeer snel leerden praten, kan de jongste Bo taal nog niet onder de knie krijgen.

Statistisch gezien kent een tweejarige ongeveer 50 woorden maar Bo heeft een beperkte woordenschat van 12 begrippen. Zijn ouders geven niet op en proberen hem de taal te leren van... de muziek. En het werkt!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Wanneer Lydia, Bo's oudere zusje, gitaar speelt, zit het jongetje altijd naast haar. Dit keer zong en speelde ze You Are My Sunshine van Johnny Cash, wat een van Bo's lievelingsnummers is. Hij begon zelf ook te zingen!

Bo's vader is beroepsmusicus dus muziek ontbreekt thuis niet. Voor Amanda en haar man is het feit fat Bo probeert te zingen en bepaalde woorden begrijpt, het bewijs dat muziektherapie werkt bij kinderen met Downsyndroom.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x