logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een zekere dame gaf piloten een pakje koekjes. Ze aten ze met smaak op en ontdekten daarna pas het trieste briefje.

Piloot zijn betekent een gigantische verantwoordelijkheid voor vele mensenlevens. De piloten van dit verhaal weten dit maar al te goed en nemen hun werk zeer serieus zonder daarbij menselijke empathie te verliezen. Dat blijkt wel uit de gebeurtenis die een piloot genaamd Chad omschreef.

"Vaak zijn de beste geschenken het meest onverwacht. Zo ook op de dag van Kerstavond rond 17.30, toen ik van Atlanta naar Macon vloog. Ik ging aan boord en was al met mijn gedachten bij mijn naasten, maar er moest ook nog gewerkt geworden, zodat alle mensen veilig bij hun gezinnen aankwamen.

Ook de stewardessen mijmerden al van de feestdagen en letten niet op een van de passagiers. Een negenjarige jongen gluurde door de deur van de cockpit. Toen hij zag dat ik wist dat hij er was, vluchtte hij verlegen, maar ik riep hem binnen. Hij deed me erg aan mezelf denken toen ik een kind was. Zoals zijn ogen glinsterden, net als toen ik voor het eerst een cockpit zag. Nu twijfelde ik echter over mijn beroepskeuze... Ik was nog jong en dit zou mijn eerste kerst zonder familie worden. Ik voelde me niet alsof ik iets speciaals deed, ik transporteerde gewoon mensen, maar toen ik de emoties op het gezicht van het jongetje zag, werd er iets in me wakker.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Sam, zoals de jongen heette, was zo blij om in de cockpit te zijn, dat ik hem niet weg wilde sturen hoewel de kapitein er zo aan zou komen. Tot mijn verbazing zei die niets over Sams aanwezigheid en liet hem toe om te blijven tijdens de voorbereiding voor de start. Hij mocht zelfs enkele knoppen indrukken tot zijn gigantische vreugde.

Toen hij terugging naar zijn plek in het vliegtuig, wenste hij ons een fijne Kerst en zei hij dat dit de beste dag uit zijn leven was. Zelfs wij werden opgewekt, hoewel onze Kerst bepaald niet zo aangenaam zou worden.

De volgende dag vlogen we terug naar Atlanta. We bereidden ons voor op de vlucht toen een medewerker van het vliegveld naar ons toekwam en zei dat de moeder een of ander jongetje een cadeau voor ons had achtergelaten als dank dat haar zoontje in de cockpit mocht komen. Hij had het nergens anders meer over kunnen hebben! Met een glimlach namens ze de doos zelfgemaakte koekjes aan. De kapitein nam er al eentje in de cockpit en opende met volle mond de brief die er in de doos zat".

Op de volgende pagina lees ze wat Sams moeder aan de piloten wilde vertellen.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x