logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Ik wist niet dat Facebook zó gevaarlijk kon zijn als je DEZE informatie post. Voorzichtig!

Sociale media met Facebook op kop zijn gigantisch populair over de hele wereld maar nog steeds realiseren veel mensen zich niet dat deze sites en apps niet alleen veel voordelen maar ook nadelen hebben, die gevaarlijk kunnen blijken! Onze privé-informatie in verkeerde handen kan tegen ons gebruikt worden. Lees daarom welke informatie je beter niet via Facebook kunt delen.

1. Telefoonnummer en geboortedatum

Het is leuk dat veel vrienden ons feliciteren met onze verjaardag via Facebook maar deze gegevens komen ook internetoplichters van pas. Bovendien kan dit leiden tot veel ongewenste belletjes.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

2. Vrienden die geen vrienden zijn

Om de een of andere vreemde reden wil iedereen zoveel mogelijk vrienden hebben. Kwantiteit is plots belangrijker geworden dan kwaliteit, en zoals professor psychologie Robin Dunbar van de

SOURCE: Pixabay

3. Kinderfoto's

Sommige ouders kennen geen maat en respecteren de privacy van hun kids niet. Een tiener heeft het recht om verwijdering van foto's te eisen als hij ze ongeschikt vindt. Onthoud ook dat er op school altijd onaardige kinderen zijn die graag pesten door deze foto's te kopiëren.

4.
Informatie over de school van de kinderen

Publiceer nooit naar welke school je kinderen gaan, waar hun naschoolse opvang is, op welk tijdstip ze waarheen gaan of wat dan ook. Pedofilie is geen mythe dus laten we onze kleinen niet blootstellen aan dit gevaar.

Op de volgende pagina vind je meer adviezen.

Lees verder

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x