logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een dringende waarschuwing van de brandweer: gebruik hiervoor nooit een verlengkabel!

Verlengsnoeren zijn erg handig en praktisch, dat weet iedereen. Je moet er echter voorzichtig mee zijn! Vooral tijdens Kerst en Oud & Nieuw registreert de brandweer een toenemend aantal ongelukken met deze kabels. De reden? We doen het verkeerd!

De brandweer herhaalt dat verlengkabels maar een bepaalde hoeveelheid energie aankunnen. Bijvoorbeeld "Vasabladet" schrijft dat een typische verlenger 57 laptops, 4 koffiemachines of twee föhns van stroom kan voorzien. Het is belangrijk om te weten wat we wel en niet kunnen aansluiten zodat er geen grote ongelukken plaats zullen vinden.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Onthoud heel goed dat het aansluiten van veel apparaten met een hoog vermogen kan leiden tot oververhitting van de verlengkabel, wat vaak niet alleen leidt tot beschadiging maar ook tot brand.

Zoals we al zeiden gaat het vaak mis tijdens de wintermaanden. Soms worden er elektrokacheltjes gebruikt en gebruiken we een verlengsnoer dat hier niet op berekend is. Alleen al in de V.S. braken om deze reden 56000 banden uit in december, januari en februari van de jaren 2009-2013 (gegevens van NFPA.org).

Brandweermannen roepen op om geen kapotte snoeren te gebruiken en niets te overbelasten of te lang te gebruiken.
Twijfel niet om dit artikel met je vrienden te delen!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x