logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een jonge moeder negeerde blauwe plekken die op haar benen verschenen. Een maand later was ze overleden.

Kirsten Hawksey was een mooie vrouw van 23 vol levenslust. Haar hele geluk was haar 15 maanden oude dochtertje Penelope. Helaas werd haar leven in november op zijn kop gezet door een verschrikkelijk bericht. Alles begon met onschuldige blauw blekken die Kirsten op haar benen waarnam. Helaas negeerde ze deze symptomen aanvankelijk vanwege de drukte op het werk en alle tijd die ze kwijt was aan de opvoeding van het kind. Pas toen haar ouders haar opnieuw wezen op de blauwe plekken, besloot ze naar de dokter te gaan.

Op 27 november hoorde ze de diagnose. De blauwe plekken bleken een symptoom te zijn van leukemie. Kirsten en haar hele familie waren totaal verslagen. Haar vader vertelt: "Ze was geen type dat zeurde en vroeg: 'waarom ik?' Ze was heel sterk en wilde vechten voor haar leven. Ze zou nooit opgeven, zeker ook vanwege haar dochtertje".

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Kirsten begon met chemotherapie maar haar toestand verslechterde aanzienlijk en een maand na de diagnose belandde ze in kritieke staat in het ziekenhuis. Ze had een infectie die haar door de therapie verzwakte lichaam niet aankon. Ze overleed tijdens Kerst.

Vlak voor haar dood schreef Kirsten nog een haal ontroerend bericht op Facebook. Ze waarschuwde om nooit symptomen te negeren die het lichaam afgeeft. Ook bedankte ze iedereen voor de steun en de aansporing om naar de dokter te gaan. Haar ouders kunnen het verlies niet accepteren. Kirsten zorgde altijd goed voor zichzelf, was gezond en rookte niet. Daarom is het zo belangrijk om je gezondheid in de gaten te houden. Deel dit verhaal. Misschien spoort het anderen aan tot een preventief bezoek aan de huisarts.

Deel alsjeblieft Kirstens verhaal. Misschien motiveert het anderen op preventief naar de dokter te gaan.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook

x