logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Wat deze moeder van een drugsverslaafde te zeggen heeft, opent ons de ogen.

Voor ouders is er niks ergers dan erachter komen dat hun kind ziek is of... verslaafd. Hoe naar het is om toe te kijken hoe de verslaving van een kind verloopt zonder te kunnen helpen, dat weet een moeder uit Wales wier zoon sinds zijn 13e serieuze problemen heeft, maar al te goed... De vrouw smeekt anderen om te stoppen hem te helpen. Dat klinkt misschien hard maar het is de enige manier om hem te redden:

De vrouw beschrijft hoe ze zelfstandig haar zoon opvoedde en dat hij al gauw in verkeerde kringen terechtkwam. Op zijn 13e begon hij te puberen en rookte toen voor het eerst marihuana, die hij van oudere vrienden kreeg. Al gauw raakte hij verslaafd. Zijn moeder schrijft:

"Ik schoot iedere keer te hulp wanneer hij de controle over zijn eigen lichaam verloor door slaappillen, synthetische marihuana, heroïne en andere drugs. Mijn zoon is al jaren drugsverslaafd en heeft een dagelijkse dosis nodig. Drugsverslaafden denken niet aan de toekomst omdat ze de realiteit niet onder ogen kunnen zien. Ze nemen juist drugs om deze te ontvluchten.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Mijn zoon woont liever op straat omdat hij daar eenvoudiger toegang tot drugs heeft. Wanneer je mijn zoon dus kleren geeft uit goede bedoelingen, betekent dit voor hem een volgende dag verslaving. Wanneer je hem te eten geeft, zorg je dat hij nog een dag kan overleven met drugs. Wanneer je hem geld schenkt, ondersteun je zijn verslaving financieel. Dit zijn geen langetermijnoplossingen; zo worden alleen zijn directe behoeften gestild.

Mijn zoon moet door een diep dal om te begrijpen dat het tijd is dat er wat moet veranderen. Als hij iedere dag in staat is om in zijn behoeften te voorzien, zal er in zijn leven niets veranderen. Daarom roep ik iedereen op om zijn situatie te begrijpen. Je denkt dat je hem behoedt tegen honger of de kou maar eigenlijk ondersteun je zijn verslaving.

Ik wil jullie met klem vragen om in plaats van eten en geld aan verslaafden te geven, te doneren aan organisaties die echt kunnen helpen om van verslavingen af te komen. Alle andere soorten hulp leiden er hoogstens toe dat mijn zoon de Kerst in het graf doorbrengt in plaats van met mij".

Een verslaafde moet op eigen kracht van zijn verslaving afkomen, dat is de enige redding.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook

x