logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Belgische herders die trouw dienden in de oorlog, krijgen nu euthanasie. Dit mogen we niet laten gebeuren!

Honden dienen de mens al jaren lang bij de politie en in het leger en riskeren daarbij hun eigen leven. Helaas worden de opofferingsgezindheid, goedheid en intelligentie van dieren niet genoeg op prijs gesteld. Duitse en Belgische herders, die meestal getraind worden voor de politie en het leger, ondergaan na jaren dienst vaak euthanasie. Dit lot dreigt nu ook voor drie mechelaars die pas 9 jaar oud zijn. Kevin, Dazz en Driver zijn al met verdiend pensioen maar in plaats van thuis te kunnen genieten van hun 'ouwe dag' staat hen een dodelijke injectie te wachten bij de dierenarts, tenzij we met zijn allen te hulp schieten!

Vrijwilligers van de Warrior Dog Foundation doen wat ze kunnen om honden te redden. Ze hebben mensen bereid gevonden voor adoptie, hoewel het leger beweert dat niemand zulke gevaarlijke honden in huis wil (los van het feit dat veel gezinnen van militairen zelf hebben aangeboden om de honden te nemen). Kevin, Dazz en Driver zijn geheel gezond dus er is geen enkele medische aanleiding tot euthanasie.

Al een paar dagen na het aankaarten van deze zaak door dierenliefhebbers hebben meer dan 150.000 mensen de petitie ondertekend die de dood van deze viervoeters wellicht kan voorkomen. Ook jij kunt deze ondertekenen link.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Honden die hun hele leven hebben opgeofferd voor het redden van mensen verdienen toch niet zo'n oneerlijk einde? Ze hebben recht op ontspanning, veel liefde en een rustig huis. De hoogste tijd om de onmenselijke regels in het leger te veranderen!

Onderteken de petitie en deel deze post. Iedereen moet weten wat er met honden gebeurt die uit dienst treden. Helaas is hun lot in de meeste landen zeer onrechtvaardig...

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x