logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een tweejarig meisje werd blauw en begon bloed op te hoesten. Even later overleed ze. Dat had voorkomen kunnen worden.

Twee dagen na Kerstmis was de tweejarige Brianna Flower aan het spelen met haar oudere broer. Helaas overleed ze de volgende dag. Een scan in het ziekenhuis wees uit wat de oorzaak was geweest.

Niemand mag zijn eigen kinderen overleven. Het is een onvoorstelbare tragedie voor ouders wanneer hun kinderen overlijden. Dit wordt nog eens erger als het allemaal voorkomen had kunnen worden. Dit verhaal overkwam het echtpaar Stephanie en Brian Flower uit de Verenigde Staten. Hun dochtertje kreeg net na Kerst hele hoge koorts, maar haar ouders dachten dat het een gewone griep was.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Helaas ging de gezondheid van het meisje snel achteruit en ze begon bloed op te hoesten. Toen belden haar ouders de ambulance. De artsen stelden een snelle diagnose en gingen direct over tot operatie. Helaas waren de twee uur durende medische inspanningen tevergeefs; de bloeding kon niet meer worden gestopt. Een klein batterijtje bleek dit alles te hebben aangericht. De artsen vermoedden dat ze het had ingeslikt, en dat er zuur uit de batterij ontsnapt dat zich door haar slokdarm had geboord en haar slagader had beschadigd. "De ene dag was alles geweldig, de volgende dag leefde ze niet meer" vertelde haar verslagen opa.

Brianna slikte in de week voor haar dood in totaal 6 batterijen in. Nu zijn haar ouders en grootouders geheel ingestort en willen ze alle andere ouders waarschuwen. Ze willen iedereen vertellen om geen kleine batterijen te bewaren in de buurt van kleine kinderen omdat het zeer gevaarlijke voorwerpen zijn die kunnen leiden tot de dood. In de VS zijn tussen 2005 en 2014 maar liefst 11940 meldingen geregistreerd van batterijen ingeslikt door kinderen onder de 6 jaar, waarvan er 15 overleden en 101 ernstige gezondheidsproblemen opliepen.

Help ons Brianna's familie te helpen en anderen te waarschuwen. Iedereen moet weten hoe gevaarlijk onschuldig ogende kleine batterijtjes eigenlijk zijn! Laten we hopen dat dit niet nog meer kinderen overkomt.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook

x