logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Veiligheidsspecialisten waarschuwen dat hackers populaire quizzen op Facebook gebruiken om onze privégegevens te stelen.

Iedereen met een Facebook-account weet dat quizzen mateloos populair zijn. In een kort moment van verveling vinden veel mensen het heerlijk om even te kijken wie ze in het verleden waren, welk stripfiguur ze zijn of wat hun lievelingsdier zegt over hun persoonlijkheid. Klinkt allemaal als onschuldig vermaak, maar dit kan een handige schuilplek vormen voor hackers om toegang te krijgen tot onze vertrouwelijke informatie.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

In een rapport voor NBC News waarschuwt de internetveiligheidsexpert Sri Sridharan dat hoe meer hackers over ons weten (en door dit soort quizzen leer je een hele boel over iemand!), hoe makkelijker ze ons kunnen verleiden om te klikken op een onveilige link, met als gevolg een virus en geblokkeerde toegang tot bijv. Facebook.

Cyberspecialisten stellen ons gerust dat de meeste quizzen gewoon leuke spelletjes zijn, maar hoe maak je nu het onderscheid met een gehackte quiz? Onthoud om:

- voorzichtig te zijn tijdens het inloggen,
- altijd uit te loggen,
- niet alle links zomaar te vertrouwen die je van vrienden krijgt,
- je e-mailadres te beschermen,
- alleen gebruik te maken van erkende quizsites.

Deze post moet je echt delen met je vrienden op Facebook!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x