logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Vier vrouwen. Dit verhaal zorgt dat je erover na zult denken wat belangrijk is in het leven.

Lang, lang geleden was er eens een koning die vier vrouwen had. Van alle vier hield hij het meest van zijn laatste vrouw, die de mooiste en meest gracieuze was. Hij gaf haar de duurste cadeaus en deed extra zijn best voor haar.

Hij hield ook van de derde vrouw en vanwege haar intelligentie nam hij haar het vaakst mee op officiële reizen naar aangrenzende koninkrijken. Hij was stiekem een beetje bang dat ze hem zou verlaten voor een ander...

De tweede vrouw behandelde hij als zijn beste vriend. Hij vertrouwde haar alles toe en ze stond altijd aan zij kant. Ze adviseerde hem in moeilijke kwesties en beurde hem op.

Van zijn eerste vrouw hield hij het minst hoewel zij de warmste gevoelens voor hem had. Ze hielp hem een imperium op te bouwen, was altijd bij hem, maar toch gaf hij de voorkeur aan het gezelschap van de andere vrouwen.

Allereerst nodigde hij de jongste van de vier vrouwen uit, zij dit hem hete gevoelens bezorgde, en zei:

Ïk houd meer van je dan van de andere vrouwen en heb je dat altijd getoond met de beste cadeaus en kostbaarheden. Ik heb altijd extra goed voor je gezorgd. Nu ben ik ernstig ziek en wil ik je vragen of je er klaar voor bent om met mij mee te gaan en voor eeuwig met mij samen te zijn".

Het jonge meisje keek hem verbaasd aan en zei kortaf:

"Ik ben toch niet gek".

Vervolgens vertrok ze en tot zijn dood zag hij haar nooit meer terug.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Het antwoord van de jonge echtgenote had hem zeer gekwetst, maar hij had niet de hoop verloren dat zijn derde vrouw de eeuwigheid mem hem zou willen doorbrengen. Hij ontbood haar in zijn slaapkamer en zei:

"Ik heb mijn hele leven van je gehouden. Aan dat leven komt nu een eind. Ben je klaar om mij te vergezellen in de tweede wereld?"

De vrouw keek hem koeltjes aan en antwoordde:

"Natuurlijk niet! Ik ben nog jong. Ik wil liever opnieuw trouwen".

De koning voelde zijn hart breken van verdriet, maar nog gaf hij de hoop niet op. Hij vroeg zijn tweede vrouw om naar de slaapkamer te komen:

"Altijd wanneer ik je nodig had, was je er voor me met goed advies. Nu wil ik je nog iets vragen: blijf bij me tot in de eeuwigheid".

"Dit keer kan ik je niet helpen, maar ik beloof dat ik zal zorgen voor een waardige begrafenis".

Op de volgende pagina lees je het verrassende antwoord van de eerste vrouw, hoewel de koning niet eens om haar mening had gevraagd...

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x