logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Toen ik zag hoe mijn buurvrouw haar oven schoonmaakte, zag ik dat het de ideale methode voor mij was: snel, goedkoop en zonder inspanning.

Bakken in de oven is lekker, gezond en ruikt heerlijk, maar er staat wat tegenover... Het reinigen van een oven kan een inspannende taak zijn. Gelukkig hebben we hier de oplossing voor! :) Volg de 10 onderstaande tips op:

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

1. Haal voorafgaand aan het schoonmaken van de oven alle losse onderdelen eruit en maak ze nat met verdunde azijn.

2. Niets zonder zout! Bestrooi de oven met een dikke laag zout en zet hem vervolgens op 50 graden. Na enkele minuten, wanneer de oven af is gekoeld, was je hem met water en een sponsje. Dan hoef je niet eens meer te schrobben!

3. Zoals vaak komt baksoda van pas! Strooi circa 50 g soda in de oven en giet er genoegd mineraalwater overheen om alles te bedekken. We verwarmen de oven tot 100 graden en wachten ongeveer 20 minuten, tot al het water verdampt is.

4. Het is ook een goed idee om azijn gemengd met zeepsop te gebruiken. Vul er een spuitfles mee, breng aan in de oven, wrijf lichtjes in met een spons en laat een half uur intrekken. Verwijder tot slot het vuil met de spons.

Op de volgende pagina vind je meer tips!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x