logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Eén vraag is voldoende om je kind direct rustig te krijgen. Probeer het! Het werkt!

Het komt voor dat ouders even niet meer tegen hun kinderen kunnen, vooral wanneer deze een slechte dag hebben en iedereen hier uitgebreid van op de hoogte houden... Schreeuwen tegen een kleintje heeft geen zin; straffen ook niet... Om hem rustig te krijgen en te zorgen dat hij zijn gedrag controleert, moeten we een trucje leren dat ieder kinderpsycholoog aanraadt.

Wanneer een kind hysterisch wordt en begint te huilen, hoef je hem alleen maar deze ene vraag te stellen:

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Is het een groot, gemiddeld of klein probleem?

Zelfs hele kleine kinderen zijn in staat om problemen te categoriseren. Ze weten ook dat er tijd nodig is om een groot probleem op te lossen. Daarom zeggen ze liever dat het om iets kleins gaat dat je zo een-twee-drie...

Wanneer een kind vaststelt hoe serieus zijn probleem is, moet hij er nog over nadenken hoe het op te lossen... Laten we vooral geen druk op ze uitoefenen of klare oplossingen influisteren. Een voorbeeld?

Een moeder vertelde dat haar dochtertje hysterisch huilde omdat haar lievelingsbroek niet in de kast lag. Die hing namelijk aan de lijn te drogen. Haar moeder vroeg haar of het een klein, gemiddeld of groot probleem was. Alice twijfelde even en antwoordde toen dat het een klein probleem was. Desgevraagd gaf ze ook de oplossing: vandaag doet ze een andere broek aan en morgen weer haar lievelingsbroek.

Kinderen zijn slimmer dan we soms denken. Geef hen de kans om dit te laten zien.

Deel deze post met andere ouders!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x