logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Lees waarom water met citroen bestellen een heel slecht idee is... Ik ga het nooit meer doen.

Een van de eerste vragen die de ober stelt is "Wilt u alvast wat drinken?". De meesten onder ons bestellen gewoon water en velen willen er citroen bij. Logisch, want citroen geeft energie, vitamine C en antioxidanten, maar... Beter alleen thuis citroen eten en buitenshuis alleen water bestellen. Voor de eigen gezondheid!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Onderzoeken die in 2007 zijn beschreven door het Journal of Enviromental Health zijn unaniem: citroenen in restaurants zijn een bron van bacteriën en zelfs menselijke wormen en parasieten!

Wetenschappers hebben 76 citroenen onderzocht uit 21 restaurants. Ze ontdekten dat maar liefst 70% van de plakjes onder de bacteriën zat, waaronder de E. Colibacterie. Zo worden de gasten tot ziektedragers...

Dit gebeurt niet zomaar. Keukenmedewerkers wassen niet altijd hun handen na een toiletbezoek of het aanraken van de vuilnisbak en snijden geen citroenen met wegwerphandschoenen hoewel ze voortdurend contact met bacteriën hebben. Laten we geen risico nemen en wanneer we zin hebben in water met citroen, zelf een citroen snijden met een schoon mes en dus niet met een gebruikt me dat is afgeveegd met keukenpapier.

Ken jij iemand die water met citroen bestelt? Stuur hem of haar dit artikel...

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x