logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Zij gebruikte haar hele leven aluminiumfolie en nu merkt ze de consequenties... Jij kunt dit voorkomen.

Iedereen heeft vast wel eens op school gehoord dat aluminiumfolie ongezond is! Helaas trekken weinigen zich dit aan omdat het folie zo handig is. Moeilijk voor te stellen hoe je gaat barbecuen zonder zilverpapier. Wat moet er bijvoorbeeld worden van de gebakken aardappels?! Zelfs broodjes verpakken we graag in aluminium. Een slechte gewoonte!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Er wordt alarm geslagen door amerikaanse wetenschappers dat aluminium een neurotoxisch zwaar metaal is dat in grote concentraties onomkeerbare veranderingen in het lichaam teweegbrengt.

Aluminium is van invloed op het functioneren van de hersenen en kan de cognitieve functies aantasten en Alzheimer veroorzaken. Daarbij kunnen ook problemen optreden met de motorische coördinatie. Botbreuken treden sneller op omdat de gifstoffen in aluminiumfolie het calciumgehalte verlagen. Veel mensen klagen over longziektes, die op hun beurt worden veroorzaakt door het inademen van aluminiumdeeltjes (door te eten van verwarmde folie, bijv. tijdens het barbecuen).

Dr. Essam Zubaidy en zijn team waarschuwen: geen eten barbecuen, bakken of opwarmen met behulp van aluminiumfolie. Door de hoge temperaturen krijgt ons lichaam meer gifstoffen binnen!

Gebruik in plaats van aluminiumfolie liever gewoon papier of tupperware. Laten we onszelf niet vergiftigen!

Deel deze post absoluut met vrienden op Facebook!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x