logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Onderzoeken hebben uitgewezen dat deze methode tegen hoofdpijn effectiever is dan medicijnen en al helpt binnen 5 minuten!

We hebben niet altijd pijnstillers bij de hand wanneer we worden overvallen door migraine. Zelfs wanneer we wel over pillen beschikken, willen we niet altijd onze maag ermee belasten. Gelukkig hebben onderzoeken aangetoond dat een natuurlijk alternatief net zo doeltreffend is (of zelfs beter!).

Kom binnen vijf minuten van je hoofdpijn af zonder je vol te stoppen met medicijnen. Acupressuur, een Chinese behandelingsmethode, was al 7 jaar geleden bekend. Deze behandelingswijze komt neer op het aanraken, aaien, indrukken en bekloppen van bepaalde plekken om het lichaam. De doeltreffendheid van acupressuur bij mensen die lijden aan chronische hoofdpijn is bewezen in een experiment dat in 2003 in Taiwan is uitgevoerd. Aan het klinische onderzoek namen 28 personen mee, onderverdeeld in twee groepen. De ene groep nam spierontspannende medicijnen terwijl de tweede groep acupressuur onderging. De cijfers wezen uit dat de acupressuurgroep aanzienlijk betere resultaten had (32,9+/-26,0) dan de groep die medicijnen nam (55,7+/-28,7). De superioriteit van acupressuur is bevestigd in een controle-onderzoek 6 maanden na afloop van het experiment.

De uitvoering van de methode is heel eenvoudig. Je hoeft alleen comfortabel te gaan zitten en te ontspannen. Masseer vervolgens zachtjes 30 tot 60 seconden lang in ronde bewegingen specifieke punten (6).


1.YINTANG

Ook bekend als het derde oog . Het bevindt zich tussen de wenkbrauwen bovenaan de neus. Massage van deze plek helpt niet alleen hoofdpijn te bestrijden maar is ook effectief tegen vermoeide ogen.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook


2. ZAN ZHU

Zan Zhu zijn twee punten die zich aan de basis van de wenkbrauwen bevinden. Door deze te masseren wordt pijn in de voorhoofdsholtes bestreden.


3. YINGXIANG

Deze punten bevinden zich onder de jukbeenderen aan beide zijden van de neus. Door deze plekken te masseren, wordt pijn in verband met stress, spanning en tanden verzacht.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x