logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Wetenschappers waarschuwen voor elektronische sigaretten.

Rook jij e-sigaretten in plaats van gewone sigaretten vanwege de 'minder schadelijke' teerbestanddelen? Het blijkt dat e-sigaretten net zo gevaarlijkzijn voor de gezondheid .

Het Karolinska Instituut in Stockholm heeft een studie uitgevoerd op een groep van 15 gezonde personen die nooit gerookt hebben. De resultaten waren eng. Het bleek dat het roken van e-sigaretten een enorme invloed op het lichaam had, en de effecten kunnen zelfs fataal zijn!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Uit het experiment bleek dat 30 minuten na de ontsteking van een e-sigaretten de bloeddruk aanzienlijk toenam en de bloedvaten gevaarlijk 'verstijven'. De resultaten van de studie zijn nog niet volledig, maar wetenschappers zijn al erg geschrokken erdoor . Stijfheid van bloedvaten bij proefpersonen was drie keer hoger bij rokers met nicotinebevattende e-sigaretten dan bij rokers met vloeibaarheid 0%. Deze resultaten werden ondersteund door Dr. Magnus Lundback, een medewerker van het Danderyd Universitair Ziekenhuis, dat soortgelijk onderzoek verricht.

Aangezien het experiment suggereert dat het grootste gevaar van het roken van e-sigaretten de nicotine gehalte is, het beperkt enkel de concentratie , die de gezondheid en het leven van rokers bevordert. Wij speculeren dat chronische blootstelling aan nicotine een blijvende invloed heeft op het functioneren van de slagaders, die op hun beurt tot dodelijke complicaties kan leiden. - kondigde dokter Lundback aan.

Natuurlijk is iedereen een volwassene en hij of zij besluit of hij de verslaving moet stoppen of niet. De e-sigaretten-industrie heeft zijn marketingstrategie al lang gebaseerd als een gezonder alternatief voor traditionele sigaretten. Deze studies laten echter zien dat het niet zo is. Deel deze informatie met familie en vrienden die e-sigaretten roken.
Bron: European Lung Foundation

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x