logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Wetenschappers zeggen : vergeetachtig zijn is een teken van superieure intelligentie.

Perfect geheugen maakt het leven makkelijker, vooral tijdens schooljaren. Absoluut, niemand wil vergeten wat geleerd was - onze geheugen begint af te takelen met de tijd, we vergeten belangrijke gebeurtenissen, data, namen of afspraken. We vergeten soms dingen in ons grijze levensproces - we gaan naar de winkel en keren terug met alles, behalve waarvoor we gingen.

In tegenstelling tot wat velen denken , deze verschijningen van dingen vergeten is niet gevaarlijk! Uiteraard spreken we niet over de ziekte van Alzheimer , alleen over het natuurlijke proces van de hersenen, waardoor we op het einde van de dag ... slimmer blijken te zijn!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

De bovenstaande conclusies zijn bereikt door onderzoekers die schrijven voor de Neuron Journal. Het onderzoek werd uitgevoerd door professoren van de Universiteit in Toronto en laat zien dat het alles herinneren weinig te maken heeft met onze intelligentie! Bovendien is het belangerijk om dingen te vergeten ,zoals de kleine dingen , het is cruciaal voor het functioneren van onze hersenen.

Volgens de onderzoekers werken de hersenen beter zonder de kleinigheden te herinneren en zich te richten op het brede perspectief. De hippocampus, die in de hersenen verantwoordelijk zijn voor geheugen en informatieoverdracht, kiezen wat waard is om te onthouden en wat niet zinvol is om energie aan te verspillen.

Ga naar de volgende pagina om meer te weten te komen over de resultaten van het interessante onderzoek!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x