logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Waarom gedragen sommige kinderen zich minder goed wanneer ze bij hun moeder zijn? We weten het antwoord.

Veel werkende moeders vragen zich af of de babys-opvang zo vol lof over het gedrag van hun baby en hen vertelt dat de baby niet eens heeft gehuild tijdens de dag. Ze heeft zelf nogal andere ervaringen - het vechten om de baby in slaap te krijgen, het moeten dwingen om zich te wassen of tanden te poetsen ... Hoe kan een kind zo radicaal veranderen bij zijn eigen moeder? We leggen het even uit!

Ten eerste kleine kinderen leren emoties uit te drukken en hun eigen meningen te uiten. Ze doen dit alleen in de omgeving van directe familie , met name bij hun moeder, omdat ze zich bij haar comfortabel voelen. Het heeft veel geduld nodig om de baby te leren hoe hij/zij hun emoties kan beheersen.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Ten tweede, het is een beetje onlogische maar het blijkt dat het kind geen groot vertrouwen heeft. Bij anderen is het kind beleefd en een beetje schuchter, maar met mama is dat net het omgekeerde - alleen omdat het kind daar zichzelf kan zijn... Mama probeert haar best, en het resultaat is soms misgedrag en luide schreeuwen.
Ten derde , kinderen weten nog niet hoe ze de aandacht kunnen vestigen op zichzelf. Vaak huilen of schreeuwen ze luid, omdat ze weten, dat mama dan aandacht aan hen gaat besteden - en hun doel is bereikt!

We moeten geduldig zijn en ... veel liefde tonen :)

Dit artikel zal zeker iedereen interesseren. Deel verder! :)

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x