logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een leeuw zat zijn ganse leven in een kooi. Bekijk hier hoe hij reageert op gras.

Grote katten die veilig in het wild zouden moeten leven, zouden niet in een dierentuin mogen zijn, vooral niet in kleine kooien met betonnen vloeren. Waarschijnlijk omdat dit moment dat de leeuwen vrijgelaten worden en hun natuurlijke habitat voor het eerst zien, is het zo aanraakt.

In oktober 2015 werden vijf leeuwen uit de dierentuin in Roemenië gered. Dieren hebben hun hele leven doorgebracht in een gesloten, kleine betonnen kooi.

Gelukkig heeft de organisatie van Four Paws International hen de kans gegeven op een nieuw leven en de smaak van vrijheid. De organisatie bracht eerst een dierenarts die de wilde katten heeft onderzocht en gecontroleerd of ze gezond genoeg waren om in het wild te laten. Vervolgens vervoerden Four Paws de dieren naar Zuid-Afrika, waar ze in het wild werden vrijgelaten, in een groot natuurreservaat.

De leeuwen hebben 80 andere grote katten, die ook door verschillende organisaties zijn gered, als gezelschap. In de beschermde omgeving voelen de katten zich niet alleen vrij maar worden ze ook regelmatig onderzocht door een dierenarts.

Hieronder zie je een kort rapportage van de redding en de reis van dieren naar Zuid-Afrika. Let vooral op het moment dat de leeuwen eerst het gras onder hun poten voelen. Wat aangrijpend!

Steun jij de redding van dieren en verzet je je tegen de opsluiting van wilde katten in kooien? Deel dan deze opname met andere dierenliefhebbers!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x