logo Dingen die er toe doen. Deelze!

De school informeerde de ouders een week voor het begin van het schooljaar dat ze lichamelijke straffen terug invoeren.

In de Three Rivers River City in Texas maakten ze onlangs een controversiële beslissing. Twee basisscholen hebben lichamelijke straf terug ingevoerd. Vanaf het nieuwe schooljaar hebben leraren het recht om slecht gedrag lijfelijk te bestraffen.

De school heeft voor het ogenblik 700 studenten waarvan de ouders de toestemming tot lichamelijke straffen moesten ondertekenen , zodat hun kinderen in deze instellingen kunnen blijven 'studeren'. Texas is niet de enige staat waarin de wet lichamelijke straf in scholen toestaat. Het aantal staten waar het toegestaan is zoveel als ... 15!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

De school legt zijn beslissing uit voor het invoeren van lichamelijke straf , het zou hen makkelijker maken om discipline aan te leren. Studenten zullen gestraft moeten worden als zij bezwaar hebben tegen de leraar of de regels van de school breken. De uitvoering van de straf wordt door de leraar zelf uitgevoerd.

Lijfstraffen zijn in de meeste landen verboden en hebben een zeer slechte reputatie. De kinderen lijden niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Daarnaast laten studenten die geslagen worden, grotere neiging tot agressie tegenover anderen. Na jaren van fysieke straffen vallen velen in depressie en/of verslaving.

Wat is jouw mening over dit onderwerp?

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x