logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Gevaarlijke opladers - volgens de brandweer zijn deze dingen ietswat je zou moeten weten.

We leven in tijden waar de meeste mensen aan hun smartphones vasthangen. Gedurende de dag bekijken we nieuws, Facebook en roddels. Het laatste en eerste wat in bed bekeken wordt is de telefoon. Dat is de reden waarom veel mensen de telefoon op bed opladen, en houden ze vaak onder het hoofdkussen.

New Hampshire brandweerlieden hebben onlangs een waarschuwing geplaatst op hun Facebook-profiel. Om bewustzijn te maken van het gevaar van oververhitting van de lader.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Studies onder tieners hebben aangetoond dat meer dan 50% van hen de telefoon onder het kussen oplaadt. Dit is erg gevaarlijk, omdat de oplader vaak oververhit en een brand kan ontstaan.

Brandbestrijders raden aan om telefoons die aan het laden zijn niet te gebruiken, en om laders die niet gebruikt worden uit de stekker te halen. Bovendien raden zij aan om apparatuur op harde oppervlakken te laden zoals tafels, banken, enz. Anders kan gebeuren als in de foto's die zij op hun profiel hebben geplaatst:

Deel deze waarschuwing met familie en vrienden op Facebook - zeker aan mensen met kinderen want op deze manier stelt hij/zij zichzelf en andere huishoudelijke leden bloot aan gevaar zonder het te weten!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x