logo Dingen die er toe doen. Deelze!

8 regels van de ouderwetse kinderopvang dat door moderne ouders zou moeten gebruikt worden.

Goed gedrag, beleefd zijn en gelukkige kinderen zijn de droom van elke ouder. Kinderen die worden geleerd dat ze geen publieke scènes mogen maken, eten wat er aan hen wordt gegeven en respect moeten hebben voor oudere mensen.

We hebben 8 basisprincipes voor jullie verzameld die ouders hebben gebruikt om goed gedrag bij kinderen aan te leren en hen te laten opgroeien tot 'goede' volwassenen :)

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

1. Eerste levensjaar

Vroeger waren moeders niet zo overgevoelig ,en grepen niet onmiddelijk in bij ieder geluid van hun baby. Waarschijnlijk omdat deze kinderen veel hadden en als ze zouden stressen op een klein kind dat 's nachts wakker werd, zouden ze geen minuut van rust hebben gehad. Kleine kinderen werden geleerd om niet bij hun ouders te slapen, maar in hun eigen bed. In die tijd zelf in een aparte kamer. Het antwoord op het huilen was een beetje vertraagd. Als de baby binnen een minuut niet rustig werd, wist de moeder dat haar aanwezigheid nodig was. Langzaam werd het kind gewend om alleen te slapen.

2. Grote vrijheid

Vroeger hadden ouders niet zo vaak veel tijd om actief met hun kinderen bezig te zijn. Kinderen moesten met elkaar spelen, en ouders hielden enkel toezicht op hun activiteiten. Daarnaast kwamen volwassenen niet tussen in kleine conflicten en gingen ze niet beiden in het conflict, alleen als ze voelden dat het echt nodig was. Ze waren in staat om onschuldige situaties te onderscheiden van slecht gedrag. Zo leerden de kinderen zelf conflicten op te lossen, maar ze wisten tegelijkertijd welk gedrag aanvaardbaar was.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x