logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Je hebt een beet en je weet niet wat? Hier tonen we 8 meest voorkomende beten en hoe ze te identificeren.

In de zomer zijn we het meest blootgesteld aan insectenbeten. We weten vaak niet wat ons beet en herkennen meestal enkel die van muggen. Het is belangrijk om een specifieke beet te herkennen, omdat het op verschillende manieren moet worden behandeld en wat bij een muggenbeet helpt , werkt niet bij beten van mieren of teken.

Hier zijn de 8 meest voorkomende soorten beten en hoe ermee om te gaan :


1. Muggen:

De muggenbeet kent waarschijnlijk iedereen. Een kleine, jeukende zwelling met duidelijke omranding kan plaatselijk verdooft aanvoelen. Als je niet allergisch bent, weet je dat de jeuk en zwelling na enkele dagen verdwijnt. Het beste is om zich te onthouden van krabben - vooral tijdens de slaap.

Om de jeuk te verminderen, gebruik een crème of gel voor beten beschikbaar bij elke apotheek. Als je echter symptomen ondervindt zoals gewrichtspijn , koorts, gezwollen lymfeklieren - moet je contact opnemen met je arts. Dit kan een allergische reactie betekenen.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

2. Vlooien :

Vlooien kan je in huis hebben ook al bezit je geen huisdieren. Vlooienbeten treden meestal op in groepen van drie of vier en worden gekenmerkt door kleine rode bulten op de huid, die een intense jeuk genereren. De aanwijzingen te volgen zijn : de beet met water en zeep wassen. Voeg dan een calamine crème of zalf toe om jeuk te verminderen. Vermijd te krabben, om de huid niet verder te besmetten. Neem vervolgens een bad en was je kleren.

3. Bedwants :

De bedwants wordt meestal niet opgemerkt door mensen, meestal slapen we in besmette plaatsen waar we geen idee van hebben. Vaak ontwikkelen de bedwants zich in onze huizen en bijten ze ons 's nachts. Als ze op een blootgestelde deel van het lichaam zitten (onbelichte ruimte) maken ze 3-4 beten in een karakteristieke lijn of driehoek, bel een professional om bedwants te bestrijden.

Om om te gaan met bedwants raden wij je aan om je hygiëne goed te verzorgen, omdat ze het haten. Was het aangetaste gebied vaak met zeep en water. Maar als de jeuk en het verschijnen van rode vlekken blijft, moet je wat anti-inflammatoire of antihistamine aanbrengen. Onthoud echter dat het altijd beter is om naar de dokter te gaan dan aan zelfmedicatie te doen.:

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x