logo Dingen die er toe doen. Deelze!

5 redenen waarom blauwbessen je favoriete fruit zou moeten zijn.

Eindelijk is het de tijd van het jaar om van deze supervrucht te genieten! Met 23% van de oogst in Europa is Polen de grootste producent van blauwe bessen en de derde wereldwijd (na de VS en Canada), gevolgd door Duitsland. De productie in Polen bedraagt jaarlijks circa 13.000 ton. Naar schatting wordt 80 tot 90% van de productie naar het buitenland geëxporteerd. In de eerste helft van dit jaar steeg de supermarktomzet met maar liefst 50% in België en Nederland.

Bosbessen bevatten vitaminen A en C, antioxidanten en zijn een bron van macronutriënten zoals fosfor, calcium, magnesium, natrium en ijzer. Bessen bevatten veel antioxidanten, waardoor ze de hoeveelheid suiker in het bloed verminderen. Daarom zijn ze aan te raden voor mensen met diabetes. Hieronder staan 5 eigenschappen van bosbessen .

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

1. Hulp bij de bestrijding van kanker

De bessen hebben hun kleur door anti-cyaniden, die op hun beurt zich ontdoen van de vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van kankercellen. Daarnaast bevatten bosbessen gallïnezuur, die helpt bij het bestrijden van kankercellen zonder de gezond te beschadigen.

2. Ze hebben een gunstig effect op je zicht

Onderzoekers uit de hele wereld hebben ontdekt dat blauwe bessen buitengewoon grote hoeveelheden anthocyaninen bevatten, die het zicht drastisch kan verbeteren. Om deze reden wordt aanbevolen aan bestuurders, piloten en mensen die aan computers werken. Japanse kantoormedewerkers zijn grote bosbessensap-drinkers, om vermoeidheid van het oog te voorkomen. Het bosbessen extract wordt toegevoegd aan de druppels en tabletten die gebruikt worden om de oogbol te regenereren.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook

x