logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een nieuwe manier om honden te vergiftigen heeft al vier huisdieren vermoord. Leer hoe u de symptomen van vergiftiging herkent.

Vergiftigen van honden of glas en nagels in hun eten is waarschijnlijk een van de meest beschamende praktijken dat een mens kan doen. Elke eigenaar van een hond moet voorzichtig zijn over wat zijn huisdier tijdens de wandeling in zijn mond neemt. Helaas is de eigen achtertuin niet meer veilig.

Enkele dagen geleden werden twee honden in een kleine stad in Zweden vergiftigd. Iemand die het blaffen moe was , bracht brood in naar de hond in een achtertuin! Helaas vielen de viervoeters niet meer te redden toen ze opgemerkt werden , omdat symptomen van vergiftiging moeilijk te diagnosticeren waren en te laat werden opgemerkt. Toen de eigenaar de honden naar de kliniek brachten, was het dus te laat ...

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Honden werden vergiftigd met ethyleenglycol. Deze stof wordt gebruikt als een onderdeel van koelvloeistoffen voor wagens, evenals een voorloper van polymeren. In zuivere vorm is het een kleurloze, geurloze, stroopachtige vloeistof met een zachte smaak. Ethyleenglycol is giftig en het inslikken kan de dood tot gevolg hebben.

Twee soortgelijke gevallen zijn in Duitsland geregistreerd. Honden werden het meest waarschijnlijk vergiftigd tijdens het wandelen in een stuk eten die ze op de grond vonden. Dierenliefhebbers van de organisaties waarschuwen alle hondenbezitters. Symptomen van glycolvergiftiging zijn onder meer:
- "dronken" gedrag
- buitensporige dwang
- problemen met de concentratie
- slaperigheid

Zelfs als het dier gif eet, is er nog hoop. Het tegengif moet binnen de 12 uur worden toegediend, vanaf je de symptomen merkt, moet je onmiddelijk naar de dierenarts.

Vergeet niet om dit artikel op Facebook te delen. Help het waarschuwen van zoveel mogelijk hondenbezitters!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x