logo Dingen die er toe doen. Deelze!

10 landen waar vrouwen zich niet veilig kunnen voelen.

Vrouwenrechten op onderwijs, deelname aan verkiezingen of beslissing over moederschap lijken ons de dag van vandaag heel normaal te zijn. Het was niet altijd zo, en onze voorgangers moesten hard vechten, en heeft vele opofferingen gekost.

Van de oudheid, door de middeleeuwen tot de renaissance heen, hadden vrouwen minder rechten, en zelfs zij konden zeggen - dat ze er praktisch geen hadden. Ze konden niet deelnemen aan verkiezingen - hoewel ze volwaardige burgers waren, mochten ze niet leren - hoewel hun mening minder betekende dan die van mannen, konden ze zelfs hun echtgenoten niet kiezen - hun ouders besloten.

De wereld groeit en de grenzen openen. Reismogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Helaas, vooral als vrouw, moet men er rekening mee houden dat veel landen onze rechten nog steeds niet respecteren.

Op deze plaatsen gebeuren vrouwenhandel, verkrachting, geweld en de behandeling nog steeds dagelijks.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Hier zijn 10 landen die het gevaarlijkst zijn voor vrouwelijke reizigers:


10. Colombia
Dit is ongetwijfeld een van de meest gevaarlijke landen in de wereld in termen van het percentage aanvallen op vrouwen. Vandaag zijn er veel aanvallen met zuur, verkrachting en gedwongen prostitutie. Alleen in 2015 werden 45.000 gevallen van huiselijk geweld geregistreerd.

9. India

Mooi land, maar nog steeds erg gevaarlijk. Het hoge aantal verkrachtingen, waaronder collectief geweld, huiselijk geweld en mensenhandel, belemmert het toerisme echter niet.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x