logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Wat gebeurt er met je hart nadat je een energiedrank hebt gedronken. Ik had geen idee dat dit zo gevaarlijk kan zijn!

Gevaarlijke bijwerkingen

Een van de studies vroeg om drie energiedrankjes per dag te drinken en onmiddelijk erna een training uit te voeren. Voor de eerste training kregen de deelnemers Red Bull, de tweedewas een taurine-vrij energiedrankje, de laatste was een placebo zonder stimulanten. De 13 kandidaten die deelnamen aan de studie werden eerst getest in uithoudingsvermogen en gezondheid.

Wetenschappers hebben ontdekt dat Red Bull de enige drank was die het volume , van het bloed die door je hart wordt gepompt, beïnvloedde.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Kan energie dranken hartaanvallen veroorzaken?

Uit studies van de Mayo Clinic blijkt 'energie'dranken , een significant effect hebben op het cardiovasculaire systeem. Tijdens het experiment werd gevraagd aan 15 personen ,om 7 dagen en tweemaal per dag energiegeneratoren te drinken.

Uit de studie bleek dat de bloeddruk van deze 15 personen gemiddeld met 8% is gestegen gedurende de dag, en tot 10% tegen het eind van de week. Hetzelfde met de hartslag. Beide factoren hebben nauw verband met het risico op een hartaanval. Hoge bloeddruk kan de slagaders beschadigen die leiden tot beroerte en hartaanval.

Coffeïne zelf kan zeer gunstig zijn voor de geest en het lichaam. Het is bewezen dat het hoofdpijn verlicht , mentale alertheid verbetert en zelfs ziekten zoals astma en diabetes helpen te genezen.

Helaas verdampt het heilige effect wanneer cafeïne wordt toegevoegd aan de cocktail van kunstmatige stimulanten, zoetstoffen en andere additieven.


Ingrediënten van Energiedrank

Naast de enorme hoeveelheid suiker , zijn de belangrijkste bestanddelen van de energiedranken. De andere drie basisstimulanten zijn cafeïne, taurine en guarana. Vaak staat op de verpakking een verwijzing naar vitamines , uit de groep B, om de koper aan te moedigen om het product te kopen. Helaas weten weinig mensen dat de overmaat van deze vitaminen tragisch kan zijn. Het wordt gemanifesteerd door algemene zwakte, oedeem, misselijkheid en braken, spiertrekkingen, aritmieën, allergische reacties.

Vraag het maar aan de familie van de 33-jarige vader uit Brooklyn , die aan een hartaanval is overleden na het drinken van Red Bull, een van de meest populaire energiedranken ter wereld. Volgens de moeder van de man was Cory een actieve, niet-rokende jonge man.

Als je snel wakker wil worden, blijf dan bij koffie. Wat lichaamsbeweging of voor een tijdje naar de buiten gaan, wekt ook het lichaam op en voegt energie toe! Deel deze waarschuwing met al je vrienden die regelmatig energie drinken!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x