logo Dingen die er toe doen. Deelze!

4 zelfgemaakte manieren tegen likdoorns! Nooit had ik gedacht dat bloemen konden helpen!

Likdoorns is iets waarvan niemand van ons houdt. Ze zijn pijnlijk en zelfs in de meest comfortabele schoenen maakt het pijnlijk na enkele minuten. Om snel te ontdoen van dit vermoeiend probleem, is een van de vier huisremedies het waard.

1. KnoflookHet werkt antibacterieel en vermindert oedeem, en doet de huid ook sneller genezen. Slechts één teentje plus 1 theelepel olijfolie (5g). Knoflook in vier delen gesneden en vervolgens uitgeperst. Wij voegen olijfolie toe, en de afgewerkte pasta smeer je op de likdoorn, plaats er een verband op en ga slapen :)

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

2. Kamille

Kamille vermindert, zoals knoflook, oedeem en verzacht de huid en vermindert de pijn. Neem tot 3 liter water (12 glazen) en voeg 2 kopjes blaadjes of afkooksel van 12 zakjes kamille thee toe. Waarschuwing! Ongeacht welke optie je kiest, de kamille moet in het water worden gegoten en gekookt worden, en giet dan de afkooksel in een kom waar je je voeten zacht in laat worden tot het water volledig koud is.

3. Goudsbloem

Goudbloemblaadjes hebben een vochtinbrengende en verzachtende werking op de huid en helpen ook om wonden te genezen. Ingrediënten die nodig zijn voor een grote hoeveelheid crème die je meermaals kan gebruiken:

- 3 kopjes olijfolie (600g),
- 1 kop goudsbloemblaadjes (60g),
- 3 eetlepels bijenwas (45g)

Voorbereiding kost enige tijd, maar het is het waard! We beginnen met de bloemblaadjes in olie te plaatsen en zet opzij voor 40 dagen. Na deze tijd verwijder de bloemblaadjes en verwarm de olie (zet de oliecontainer in een pot vol warm water). Als de olie warm is, voeg de was toe en roer de twee ingrediënten tot ze volledig gemengd zijn. Giet vervolgens de vloeibare crème snel in de glazen container , en wanneer het koel is, kunnen we de voeten regelmatig smeren.
Op de volgende pagina vind je nog een manier om groenten te gebruiken die iedereen in de keuken heeft!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x