logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Deze 27-jarige vrouw die lijdt aan endometriose publiceert haar naakte foto's op het internet. Ze ziet eruit als een ander persoon ...

De 27-jarige Thessa Kouzoukas uit Londen lijdt aan een probleem dat veel vrouwen beïnvloedt, namelijk endometriose, is een chronische ziekte waarbij het endometrium ofwel baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoederholte bevindt. Veel vrouwen (en zelfs hun gynaecologen!) denken nog steeds er geen zorgen om te maken, omdat de symptomen hun leven niet in gevaar brengt.
Deze omvatten:

-Sterke menstruele pijn
- cyclusstoornissen,
- pijn en bloeden tijdens de omgang

Helaas compliceert endometriose vaak de zwangerschap of leidt het tot onvruchtbaarheid. De ziekte kan erfelijk overgedragen worden, en de pijn kan toenemen met de leeftijd. Het beste voorbeeld is Thessa, die vrouwen wil bewust maken dat endometriose niet onderschat mag worden. Ze postte een doordachte foto met dit beschrijving:

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

"Ik wil deze foto's niet met je delen omdat ik er naakt op sta , maar om een andere goede reden. Elke dag krijg op mijn officieel profiel een heleboel berichtjes van meisjes die ook lijden aan endometriose en die zich in de steek gelaten voelen met hun ziekte .

Aan de linkerkant zie je mij drie weken na de scheur van de cyste en de rechterkant is hoe ik nu ben... Ik gebruik medicijnen die mijn hormoonproductie tegenhoudt en ben in mijn menopauze bij slechts 27 jaar oud . Op deze manier is mijn lichaam voorbereid voor de operatie die ik eind augustus in Griekenland ga ondergaan.
Girls! Endometriose is geen grap. De operatie zal 7 uur duren, ik zal een week doorbrengen in het ziekenhuis. Zorg voor jezelf! Als je vrouwen kent die lijden aan ernstige menstruele pijn, stel ze voor een endometriose onderzoek te laten doen. En onthou - je bent niet alleen! "

Thessa post kreeg veel goede commentaar ! Onderschat endometriose niet.

Deel dit artikel met andere vrouwen!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked