logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Voor een jaar kocht ze alleen wat ze echt nodig had. Ze ontdekte iets wat iedereen zou moeten weten.

Heb je ook vaak de indruk dat je teveel geld besteedt en we beseffen niet echt aan wat allemaal. Kopen jullie ook soms dingen die niet nodig zijn? Kan je niet voldoende sparen om op vakantie te gaan ? De Britse Michelle McGagh had hetzelfde probleem , dus besloot ze om er iets aan te doen... om te gaan leven zonder te veel uit te geven en zien hoe het haar en haar man leven zou beïnvloeden. Het experiment maakte haar ook nieuwsgierig, ook vanuit een professioneel oogpunt - Michelle werkt als journalist in de financiële sector.

Weinig mensen geloofden in het succes van het spaarplan van Michelle en haar man, maar het bleek dat je echt zonder onnodige aankopen kan leven en ze beschrijven nu hoe het hun leven beïnvloedde. Allereerst lieten ze de auto in de garage en begonnen met fietsen, die twee voordelen had - ze bespaarden op brandstof, en hun vorm werd beter (het was belangrijk omdat het paar stopte met het betalen voor de sportschool).

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Michelle en haar man hadden alleen maar maaltijden thuis, zodat veel bespaarden, ze konden hun gewicht verliezen (ze hielden van een gezond dieet) en ... ze kwamen dichter bij elkaar! Gedeelde maaltijden zijn een geweldige kans om te praten :) Michelle leerde ook om verstandig te winkelen - om alleen te winkelen met een lijst voor enkele dagen en zich enkel en alleen aan de lijst te houden. Ze begon ook te controleren hoeveel ze aan cosmetica uitgaf en de helft van hen had ze zelf niet echt nodig !

De besparingen op veel meer - ze droegen oude kleren in plaats van telkens nieuwe te kopen, spraken af met vrienden thuis of organiseerden een picknick in plaats van een modieuze kroeg, enz. Alleen door het beginnen te sparen ontdekten ze hoeveel hun stad biedt aan mogelijkheden om vrije tijd door te brengen door verschillende soorten evenementen of concerten.

Michelle voegde eraan toe dat de eerste maanden niet makkelijk waren, wanneer het regende wou ze de auto nemen, in plaats van met de fiets te gaan, of om een pizza te bestellen in plaats van in de keuken iets te maken, maar ... het loonde! Niet alleen bespaarden ze veel geld, het veranderde haar levensstijl, ze had meer tijd voor haar man en ontmoette nieuwe mensen op interessante evenementen, ze weet nu nog meer dan voordien dat om echt gelukkig te zijn je echt niet zo veel nodig hebt als we denken. En volgens haar is dit het grootste voordeel van het eerste jaar van haar experiment, waarvan ze niet van plan is te stoppen.

Als je dit idee leuk vindt, deel het alsjeblieft en probeer het uit :)

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x