logo Dingen die er toe doen. Deelze!

De man aan de kassa vestigde de aandacht aan een oudere man dat 'zijn' generatie niet aan het milieu denkt. Zijn antwoord is briljant!

'Iedereen die ongeveer 50 jaar oud is, moet dit lezen, misschien ook de jonge generatie.' Dit is het begin van een Facebook-bericht gepubliceerd door de Zweed Anders Sahlin in 2013. De inhoud is nog actueel (misschien nog meer elk jaar). Daarom hebben nu meer dan 600.000 mensen het gedeeld.

Iedereen die ongeveer 50 jaar oud is, moet dit lezen, misschien ook de jonge generaties.

Ik wou niet zo lang geleden betalen aan de kassa in de suppermarkt en de jonge man aan de kassa stelde me voor in het vervolg mijn eigen boodschappentas mee te brengen omdat plastic wegwerpzakken niet goed zijn voor het milieu.
Ik verontschuldigde me en legde uit dat in onze tijden geen dergelijk milieubewust denken bestond. De man aan de kassa zei dat het probleem was dat "jouw generatie niet genoeg zorgde voor het milieu voor toekomstige generaties."
Natuurlijk had hij in één geval gelijk. In onze tijd dachten we niet zoveel na over het milieu.
Maar wat hadden we in 'mijn' tijd? Na lang nadenken en eens diep in mijn gedachten en ziel te zoeken besefte ik wat wij hadden...

Wij gaven onze melkflessen terug, die werden naar de producent gestuurd, gewassen en herbruikt. Maar we dachten niet na over het milieu...

We namen de trap omdat we geen liften hadden op het werk , scholen of appartementsgebouwen. We wandelden naar de winkel want we namen niet telkens de wagen voor een paar honderd meter. Maar ja de man aan de kassa had gelijk... Wij dachten niet na over het milieu...

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Wij gooiden luiers niet telkens weg, We wasten ze en herbruikten ze. Alsook droogden wij de kleren aan een draad , niet door een energie opslorpende machine. Wind- en zonne-energie droogden onze kleren in onze tijd.

Onze kinderen kregen kleding van oudere broers en zussen, niet altijd het laatste populaire merk. Maar de man aan de kassa had gelijk, we dachten niet aan het milieu.

In die tijd hadden we 1 enkele televisie in huis. Niet 1 in elke kamer. En het scherm had de grootte van een zakdoek- niet de grootte van een reclamebord.

In de keuken deden we alles met de hand, we gebruikten geen machines zoals iedereen de dag van vandaag. Als we iets breekbaars hadden, dan wikkelden we het in krantenpapier, er bestond geen luchtkussenfolie of styreen bescherming.

In onze tijd hadden we geen benzine nodig om het gras te maaien , we deden het manueel. We hielden onze conditie zo op peil. Wij hadden geen nood aan een step of loopband in een gym. Maar de jonge man aan de kassa had gelijk. We dachten niet aan het milieu.

We dronken water uit de kraan in plaats van telkens een andere fles water te kopen. We vulden onze inktpennen telkens opnieuw in plaats van een nieuwe te kopen. Als onze scheermesjes bot waren, dan werden ze vervangen ipv het ganse toestel weg te gooien. Maar toen dachten we niet na over het milieu.

Toen namen de mensen nog veelvuldig de bus. Kinderen fietsten of wandelden naar school , ouders of taxi was niet nodig. We hadden 1 stopcontact in elke kamer ipv wandcontactdozen of extra stekkerdozen. We hadden geen elektronisch apparaat nodig om een signaal 3000km de ruimte in te sturen om te weten te komen waar de dichtsbijzijnde pizzeria is.

Is het niet triestig, de moderne generatie beweert dat onze generatie natuurlijke hulpbronnen heeft verspild omdat we geen milieugeest hadden?

Deel dit bericht met alle ouderen die zorg droegen voor het milieu, evenals alle jongeren die te dom zijn om bepaalde dingen te begrijpen.

Bron: Facebook

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x