logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Als je het daar jeukt, moet je naar de keuken gaan. Daar vind je alles wat je nodig hebt!

TDit is een heel veel voorkomend probleem, maar niemand houdt ervan om erover te praten. Aambeien, of speen , is een van de meest voorkomende en meest beschamende beschadigingen van de burgerlijke staat - volgens statistieken 1 op 2 Europeanen hier last van! Wat zijn er eigenlijk aambeien, hoe ze thuis met eigen remedies behandelen en wanneer een dokter raadplegen?

Aambeien, of speen, zijn natuurlijke anale structuren. Deze weefsels zijn gevuld met bloed om het anale kanaal te verzegelen en samen met de sluitspier de excretie regelen. Slechts functionerende aambeien zijn een beschamend probleem en kan met de remedies die we hier voorstellen verholpen worden. In de wand van het rectum binnen de sluitspier loopt een groot aantal fikse aders, waarvan de vulling ook een zekere functie heeft bij het water- en luchtdicht afsluiten van het anale kanaal. Persen bij ontlasting is niet per se de oorzaak van aambeien, een gebrekkige bloedsomloop en bindweefselzwakte horen ook tot de mogelijkheden, wat het comfort van het toiletgang pijnlijk kan maken. Als gevolg van bloedresten kan dit leiden tot ontsteking en weefselknooppunten. De meeste mensen schamen zich om naar de dokter te gaan. Gelukkig hebben we enkele dingen in huis dat ons zal helpen als onze aambeien geen ernstig probleem zijn.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Hieronder vind je 7 huisremedies om dit jeukende probleem te verlichten:
1. Aloe

Met zijn anti-inflammatoire eigenschappen vermindert aloe vera pijn en jeuk snel en effectief. Smeer wat aloe op het gebied , en de pijn en de zwelling zullen afnemen.

2. Aardappelen

Aardappelen hebben ontwateringseigenschappen die de zwelling van aambeien verminderen. Deze methode werkt goed bij bloeding. Rasp de aardappel, duw het aan tot een pasta en voorzichtig smeren op de aambeien. Laat het uitdrogen, je zal de effecten bijna onmiddellijk opmerken.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x