logo Dingen die er toe doen. Deelze!

De man loopt weg van deze kleine Tasmaanse duivel - zie wat er gebeurt als de kleine hem begint te achtervolgen!

De Tasmaanse duivel is een zeer vraatzuchtig vleesetend buideldier uit de familie echte roofbuideldieren (Dasyuridae). Die alleen voorkomt op het Australische eiland Tasmanië. Het wordt niet groter dan een kleine hond maar is wel het grootste moderne vleesetende buideldier. Het wordt gekenmerkt door een grote kop, een bek met krachtige kaken en het heeft zwakke achterpoten , een scherpe geur, een zeer luid en storend schreeuw. Hij is intolerant voor soortgenoten. Het dier is zeer sterk voor zijn grootte en het jaagt op dieren die groter zijn dan het dier zelf, zoals kleine kangoeroes, knaagdieren, hagedissen en andere kleine dieren. Als het zich in de buurt van de menselijke habitat bevindt, eet het ook hun afval.

Sinds eind jaren negentig daalt de populatie van de Tasmaanse duivel ,niet alleen door de jacht ,vooral door een besmettelijke vorm van mondkanker.Deze ziekte bedreigt het overleven van de soort, die in 2008 de bedreigde status kreeg. Voorlopig zijn er volgens de IUCN tussen de 10.000 en 25.000 volwassen dieren. De Devils Ark is een non-profit organisatie gewijd aan de bescherming van de Tasmaanse duivel.

Tim Faulkner, directeur van Devils Ark, legt grote nadruk op het opvoeden van het publiek over deze dieren. In de onderstaande video kan je hem samen zien met een kleine vertegenwoordiger van zijn soort. Tim is niet zover van hem verwijderd, en het kleine duiveltje volgt hem waar hij ook gaat. Het is zo charmant om te zien dat we niet kunnen stoppen met lachen, kijk zelf maar:

Als je de bescherming van bedreigde soorten en onze planeet ondersteunt, deel deze charmante Facebook-video!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x