logo Dingen die er toe doen. Deelze!

's Nachts liet hij zijn hond uit. Toen hoorde hij een schreeuw. Voor hij het besefte zag hij : een doodsbang kind, een bloedende hond en een dode slang.

Het verkeerde stereotype van pitbulls is schadelijk voor deze honden. De meeste mensen associëren hen met agressie. Deze honden kunnen echter zeer zorgzaam zijn. Het verhaal die geplaatst werd op Facebook door Stacie Rae English is een van die verhalen die je visie van dit ras kan doen veranderen. Het verhaal is meer dan 20000 keer gedeeld. Wij hopen dat jij , beste lezers , ook het verder zal delen.

Mijn broer liet zijn hond Hurley Hurley omstreeks 22 uur uit op een nabijgelegen weide. Hij laat meestal zo laat zijn hond uit zodat hij de hond niet aan de leiband moet laten, de hond loopt het liefst vrij rond - om in de open velden nieuwe dingen te ontdekken. Plotseling hoorde hij een kind schreeuwen, en voor mijn broer het realiseerde liep Hurley naar waar de stem vandaan kwam. Mijn broer volgde de hond en zag hoe Hurley een giftige slang (Koperkop) naast een kind lag , toen bleek dat de slang door de hond werd gedood. Van het ogenblik dat de kleine jongen bevrijdt was liep de kleine jongen naar de auto van zijn moeder, en ze vertrokken in een rotvaart. (We gaan ervan uit dat de jongen door de slang was gebeten en daarom zo snel mogelijk naar het ziekenhuis wou gaan.) Mijn broer belde onmiddelijk de dierenbescherming. De politie van de Highland Village kwam ook kijken wat er gebeurd was. Zij adviseerden Hurley naar de dierenarts te brengen om te zien of de hond gebeten was. Mijn broer was verrast toen hij realiseerde dat Hurley eigenlijk uit zijn mond bloeide en een zwollen nek kreeg. Het bleek dat op de bovenlip twee beetafdrukken van de slang aanwezig waren. Shelby nam Hurley onmiddellijk naar een dierenhospitaal in Denton, waar hij de hele nacht bij hem bleef. In de ochtend keerden Shelby en Hurley terug naar huis. God dank is Hurley helemaal gezond en alles wat hij nog heeft is een gezwollen kop.

Later bleek dat de jongen een slangennest had ontdekt en gelukkig redde Hurley hem van beten, of althans van een reeks beten. We willen nog te weten komen of de jongen in orde is. Hier zijn foto's van onze heldhaftige pitbull. Ik zou willen dat dit verhaal door zoveel mogelijk mensen wordt gelezen, met name degenen die dit ras haastig beoordelen.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

De held van de dag - pitbull Hurley

Deel dit verhaal. Vind ons leuk op Facebook.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x