logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Waarschuwing: Dit alledaags voedsel heb je in huis maar kan dodelijk giftig zijn voor je hond!

Een deel van het voedsel dat we thuis hebben kan een dodelijke bedreiging zijn voor de gezondheid van onze honden. Dat is de reden waarom het heel belangrijk is om weten wat je nooit aan onze huisdieren mogen geven.

Er is veel informatie over wat honden moegen eten en wat ze zouden moeten eten in hun dieet. Daarom is het moeilijk om alles weten. Het is al lang geweten dat chocolade of uien gevaarlijk zijn voor hen. Echter, onlangs, vertelde iemand me dat rozijnen en druiven zeer giftig voor honden kunnen zijn.

Ik controleerde deze informatie en het blijkt waar te zijn. Dus heb ik besloten om het te delen met jullie, om andere hondenbezitters te waarschuwen. Lees deze info en deel dit met andere dierenliefhebbers, laat ze dit weten!

Het blijkt geen belang te hebben of de druiven rood of wit zijn, met of zonder pitten, gedroogd (rozijnen) of vers . Honden mogen geen druiven en fruit van deze producten eten (bijv. Jams met het sap van druiven).

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Druiven en rozijnen kunnen acuut nierfalen veroorzaken bij honden. Zelfs een kleinehoeveelheid kan leiden tot vergiftiging.

De leeftijd of omvang van de hond maakt geen verschil. Alle honden kunnen vergiftiging oplopen door het eten van druiven. Vaak zijn druiven of druivensap een onderdeel van diverse producten, bv. Gebak, dus je moet voorzichtig zijn met wat we geven onze honden.

Het is nog niet bekend welke bestanddeel van druiven de vergiftiging veroorzaakt . Het is echter bekend dat er een vergiftiging veroorzaakt werd door de consumptie van slechts 4 druiven. Bij rozijnen kan 3 gram per kilogram lichaamsgewicht ernstige vergiftiging veroorzaken.

Hoe een vergiftiging herkennen?
Meestal zijn de symptomen die zich voordoen in het geval van druiven vergiftiging : vermoeidheid, braken, diarree en buikpijn. De hond kan ook de eetlust verliezen. Meestal treden de symptomen op na een paar uur na inname. In geval van vergiftiging, neem je hond zo snel mogelijk naar de dokter, omdat acuut nierfalen fataal kan zijn voor een hond.
Gelieve deze waarschuwing te delen met alle hondenbezitterszodat ze weten hoe gevaarlijk druiven en rozijnen voor honden zijn.

Bron: Wikipedia

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x