logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Als je kind op deze manier zit, zorg er dan voor dat je er een einde aan maakt! Kom erachter waarom.

Bulten, kneuzingen en schrammen zijn onderdelen die samengaan met het opgroeien. Helaas betekent dit af en toe gevaarlijker situaties. Het volgende advies voor ouders lijkt voor de hand liggend, maar het is de moeite waard ze te kennen en ze zijn meestal het gevolg van tragische ongevallen.

Het feit dat iemand volwassen is geworden ondanks het feit dat zijn ouders deze regels niet volgden, betekent niet dat ze onnodig zijn. Het gaat er niet om dat je je kind moet opsluiten in een kamer waar alles zacht is , of je hen geen ruimte geven om een kind te zijn , maar alleen om zijn veiligheid te waarborgen, zodat het vilop veilig kan genieten.Te vaak horen we verhalen over fatale krampen, verpletteren onder boekenkasten of drugsvergiftiging om deze tips te negeren. Mensen lijken nog steeds 'don't care'mentaliteit te hebben , of we horen: 'Ik heb zo vaak mijn kind in de wagen gehad zonder kinderzitje en er is nooit iets gebeurt.' Onthou enkel dat ze geluk hadden.

1. Slapen

Sinds 1992 is het bekend dat een baby op zijn rug , in plaats van op zijn buik , moet slapen. Sinds de invoering van deze regel is het aantal sterfgevallen door de dood in het kinderbed drie keer verminder in Europa .
Het kind moet slapen zonder speen, kleine speelgoed, mutsen of sjaals. Het kan de bloedtoevoer verslechten of assnijden bij een beweging.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

2. Vallen en verwondingen

In elk huis waar we een trap hebben, moeten ze worden beveiligd door een poort aan de onderkant en bovenaan.
Zet kinderen altijd in hoge stoelen of babydragers vast zodat ze niet vallen. Alle meubels die kunnen vallen, kunnen aan muren of vloeren worden bevestigd.

3. Verstikking

Zorg ervoor dat het speelgoed van uw kinderen geen kleine deeltjes heeft die kunnen worden ingeslikt. Kinderen jonger dan 5 jaar mogen geen kleine 'hapjes' eten, zoals gesneden worst, druiven, popcorn, snoep. Het is het waard om soms "naar beneden gaan" (je op ooghoogte van je kind te plaatsen) en kijk het hele huis rond. Dit is de makkelijkste manier om te ontdekken andere gevaren voor een peuter kan zijn.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x